Pelletkachel

Home Gaskachel - houtkachel

Wat is een pelletkachel ?

Een pelletkachel is een soort houtkachel maar dan werkend op geperste brokjes genaamd de pellet.
met de pelletkachel kunt u uw woonkamer met net zo makkelijk verwarmen als met de gaskachel echter bespaart u nu op de brandstofkosten.

Werking van de pelletkachel.

De pelletkachel werkt op de volgende manier,dmv een wormschroef worden brokjes pellets in de kachel gegooid deze pellets worden in eerste instanstie ontstoken door een onsteekpen.
zodra de pellets in de kachel branden wordt de snelheid van de extractiemotor opgevoerd en krijgt u heftige verbranding waar erg veel hitte van vrij komt.
de rookgassen worden in de pelletkachel geleid langs de warmtewisselaar en geven op de weg naar buiten al hun warmte af aan deze wisselaar.
Zodra deze de juiste temperatuur heeft bereikt begint de convectieventilator te werken en brengt zo al haar warmte in de woonkamer.

Werking pelletkachel

Pelletkachel CV

De pelletkachel is er met een cv module ingebouwd,deze pelletkachels kunnen uw hele woning verwarmen en zelfs het tapwater.
vraag naar de mogelijkheden.

Prijzen pelletkachels

De prijzen van pelletkachels loopt sterk uiteen en kom ook op uw wensen aan, zo is de traditionele pelletkachel goedkoper dan de pelletkachel cv.
in onze showroom vind u vele verschillende pelletkachels die brandend opgesteld staan en waar u zelf de kachel kunt uit proberen.

Pellets

De brandstof genaamd de pellet wordt verkocht in zakken van 15KG en kunnen los of per pallet gekocht worden.
op het internet zijn veel van deze pellet leveranciers te vinden let er echter wel op dat het product een din+ keuring heeft plus certificaat nummer.
Zo weet u zeker dat u een schone pellet stookt en er geen andere toevoegingen in de pellet aanwezig kan zijn.

Pelletkorrels en hout pellets

Voor meer informatie nodigen wij u uit in onze showroom

Euron de kachelspecialist
Kaagstraat 13
8102GZ Raalte
Tel 0572-354250

Onze website Euron de kachelspecialist

sitemap